X

Natuurgebied

'Het Zwin'

Rond het begin van onze jaartelling drong de zee ver het land binnen. Er ontstond er een binnenzee met een uitgebreid stelsel van geulen en kreken. In de 13e en 14e eeuw was deze zeearm, ’t Zwyn, een belangrijke vaarweg naar Brugge. De steden aan het Zwin, waaronder Brugge, Damme en Sluis, werden bloeiende handelscentra. Ze verloren hun handelspositie toen de geul steeds ondieper en uiteindelijk onbevaarbaar werd. In latere eeuwen werd het Zwin grotendeels ingepolderd.

Het Zeeuwse Landschap beheert bijna 10.000 hectare natuurgebied, landschapselementen en cultuurhistorische pareltjes. Veel van deze gebieden kunt u bezoeken, hier zijn ook vaak wandelroutes of andere voorzieningen om het gebied te ontdekken.

Lees meer >

Haaientanden

Natuurgebied Het Zwin

Op loopafstand van Noordzee, Hotel & Spa ligt natuurreservaat 't Zwin. Het gebied strekt zich uit over een kustlengte van ongeveer 2,3 km in het Nederlands – Belgische grensgebied.

Leuk om te weten is dat u eeuwenoude haaientanden kunt vinden in de Zwingeul bij Cadzand. Bij elke omwoeling komen er weer tanden naar boven. Wilt u meer weten over de gevonden haaientand? Breng dan een bezoek aan het bezoekerscentrum van natuurgebied ’t Zwin. Iedere zondag worden er begeleide wandelingen georganiseerd.

Lees meer >